top of page

Alleen een onderzoek naar verbouwen bestuurscentrum in Sint-Oedenrode

Alle fracties behalve het CDA en de PvdA waren duidelijk dat ze geen onderzoek willen naar nieuwbouw in Veghel voor de huisvesting van de gemeenteraad. Voor Lijst Blanco is de fusie-afspraak om de raad te huisvesten in Sint-Oedenrode duidelijk.


Het voorstel van het College was hetzelfde als de vorige keer in oktober, namelijk om een onderzoek te doen naar twee scenario’s voor de huisvesting van de raad en griffie. De eerste optie is dat het de raad en griffie in het gemeentehuis in Sint-Oedenrode blijven. Er moeten dan wel in het pand verbouwingen plaatsvinden zodat nader te bepalen functies als gemeentelijke diensten, wonen en/of commercieel en/of cultureel maatschappelijke functies in het pand kunnen komen. Nu is er namelijk sprake van te veel leegstand. De andere optie is dat de raad verhuist naar nieuwbouw bij het gemeentehuis in Veghel.


Bestuurscentrum in Rooi

Fractievoorzitter Thijs van Zutphen gaf aan dat het van weinig respect naar de raad getuigt om een ongewijzigd voorstel nogmaals voor te leggen. De wethouder voelde niet aan wat de gevoelens waren na afloep van de commissievergadering van 3 oktober. Volgens Lijst Blanco poneert het College een fundamentele valse tegenstelling: alsof de raad moet kiezen tussen verbouwing in Sint-Oedenrode en nieuwbouw in Veghel. Wat Lijst Blanco betreft doen we een onderzoek naar Sint-Oedenrode, zodat we dat pand op een betere manier gaan gebruiken en pakken we als raad de regie terug over de huisvesting van de gemeenteraad. De problemen van het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode zijn namelijk helder: inefficiënt gebruik, hoge gebruikslasten en de plenaire vergaderzalen functioneren niet optimaal.


Donderdag 19 december wordt er over dit voorstel besloten en waarschijnlijk zal een amendement van HIER worden aangenomen wat er op neer komt dat alleen de huisvesting in Sint-Oedenrode onderzocht zal worden.

bottom of page