top of page

Digitale bijeenkomst over nieuwe zwembaden

Afgelopen maandag 18 mei was er een digitale bijeenkomst over de nieuwe zwembadvoorzieningen in Meierijstad. Tijdens de avond liet de techniek in tegenstelling tot de digitale commissievergaderingen en raadsvergadering ons een aantal keer in de steek. Het doel van de avond was om de raad en commissieleden te betrekken bij de toekomstige plannen voor de nieuwe zwembaden.

De avond begon met twee insprekers, de heer Hulsen als eigenaar van café Dommelzicht en de heer Van Wanrooij als voorzitter van de gebruikersraad zwembad De Neul. Het is opmerkelijk dat de eigenaar van het café Dommelzicht, de horecavoorziening bij het zwembad De Neul in Sint-Oedenrode, nog geen idee heeft wat er gaat gebeuren met zijn café. De verschillende opties zoals sluiting, een locatie elders of nieuwbouw op huidige locatie zijn nog open. De voorzitter van de gebruikersraad van zwembad De Neul was erg positief over de denkrichting van het college.

Lijst Blanco reageerde ook positief op de plannen van het College. De plannen van het College zijn om een drenkelingendetectiesysteem aan te brengen. Wat Lijst Blanco betreft gaat veiligheid boven alles. Ook wordt er gekozen voor een hellingbaan in plaats voor een traplift voor mensen met een beperking. Voor beide locaties, Veghel en Sint-Oedenrode, wordt er gekozen voor een 6-baans wedstrijdbad en een doelgroepenbad van 15x10 meter. Verder is er een wens voor saunacabines en een whirlpool in Veghel. Dit kost per ongeveer 175.000 euro extra. Lijst Blanco vraagt zich af of het wel een gemeentelijke taak is om een sauna en whirlpool aan te brengen. De wethouder en beleidsambtenaar gaven aan dat dit meer bezoekers trekt. De bedrijfseconomische uitwerking hiervan ontbreekt nog en zal bij de plannen worden uitgewerkt. Wij zijn erg benieuwd.

Het nieuwe zwembad in Sint-Oedenrode komt op dezelfde plaats als waar het nu staat. De sloop begint over 10 weken al. De oplevering van het nieuwe zwembad wordt november 2021 verwacht. In Veghel moet eerst nog een bestemmingsplanwijziging plaatsvinden. Op de plek waar nu het zwembad staat zijn plannen voor een nieuwe Aldi. Ook moet er een nieuwe parkeerplaatsen komen waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt. De bewoners rondom het Stadhuis plein lieten met een brief aan de gemeenteraad weten dat ze niet voldoende betrokken zijn bij de plannen. Het voorstel voor het krediet voor de zwembaden in Veghel en Sint-Oedenrode komt 25 juni in de gemeenteraad.

bottom of page